Використання олії маку походить від середньовічних часів, коли олію отримували кустарним способом у домашніх умовах і застосовували в основному для заправки масляних ламп і виготовлення промасленого паперу, лише іноді олія вживалася в їжу. У XIX столітті масло маку почали використовувати для виробництва лаків, фарб і мила.
Зараз макову олію використовують в основному у фармацевтиці (розчинник для радіоконтрастних препаратів йоду) та косметиці.
Олія знаходить застосування в олійному живописі як розріджувач для олійних фарб, зв'язування пігменту та лакування готової картини. Одним із найстаріших зображень, при написанні якої ймовірно використовувалося це масло, є знайдений в Афганістані наскальний живопис, датований приблизно 640 до н. е.
Завдяки насиченому горіховому присмаку олія використовується в кулінарії для заправки салатів та холодних страв. Так як масло термічно нестійке (температура розкладання близько 170 градусів), то для смаження та випікання воно підходить обмежено.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип олії | Макове |
Віджим | Перший холодний |
Об`єм | 250 мл |
Упаковка | Скляна пляшка |
- Ціна: 255 ₴