Сир Пармезан – італійський твердий сир довгого дозрівання, виготовлений із коров'ячого молока. Свою назву сир отримав на ім'я двох основних регіонів, де його виробляють: Парми та Реджо-Емілії.
Пармезан – унікальний сир. У зрілій головці Парміджано - Реджано міститься лише 30% води, решта ж 70% - це корисні поживні речовини.
У 100 грн. пармезану знаходиться така сама кількість білка, як і в 200 грамовому шматку яловичини.
50 гр. цього сиру здатні задовольнити майже 2/3 середньодобової потреби організму в кальції, ? у білках і на 2/5 у фосфорі.
Порівняно з іншими сирами пармезан містить найменшу кількість холестеролу.
Пармезан має унікальну властивість молочного продукту, він не містить лактозу. Ті люди, у кого непереносимість лактози або алергія на неї можуть без наслідків насолоджуватися цим сиром.
А все тому, що на стадії дозрівання бактерії в сирі починають розщеплювати лактозу, а до кінця дозрівання в голівці сиру вже майже не залишається (менше 1 гр. на 100 гр. пармезану). Інші сири не здатні похвалитися такою властивістю.
Структура сиру зернисто-луската, ламка, кришиться при нарізанні.
Консистенція щільна.
Чим старший сир, тим більше виражена зернистість і вища твердість.
Колір світло-жовтий з кремовим відтінком.
Смак пармезану складний і насичений: з відтінками фруктів та горіхів, з пікантним тривалим післясмаком та гостринкою.
Аромат глибокий та пряний.
Смак та запах пармезану різного часу зрілості відрізняється один від одного.
У нашому інтернет-магазині ви можете придбати пармезан італійського виробництва, готові шматочки у вакуумному впакуванні, вагою приблизно 0,800 - 1,200 кг.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Тип | Твердий сир |
Тип молока | Коров'яче |
- Ціна: 498 ₴