Гриби шиїтаке сушені, 250 г

- В наявності
- Оптом і в роздріб
250 ₴
Показати оптові ціниОпис
Шиитаке (Шитаке, «деревний гриб») ростуть поодиноко на пнях чи стовбурах дерев. Зазвичай вони з'являються навесні та восени після дощу.
УПАКОВКА 250 ГРАМ
Ці гриби мають темно-коричневий пластинчастий капелюшок 5-20 см у діаметрі. На капелюшку можна побачити візерунок із тріщин і потовщень. Ніжка волокниста, з мембраною, що захищає платівки капелюшка у молодих грибів. Коли суперечки дозрівають, мембрана рветься і залишається як бахроми на капелюшку. Найкращими вважаються гриби з темно-коричневими, бархатистими, діаметром близько 5см і відкритими на 70-80% капелюшками.
Шиитаке - японське слово, що складається з коренів "каштан" та "гриб". У Європі шиїтаке відомі як «китайські чорні гриби».
Шіїтаке росте в диких лісах Китаю та Японії. Його можна зустріти не лише на каштанах, а й на кленах, дубах, чорному дереві. У давнину гриби шиїтаке культивували з великими труднощами. Не знаючи, як вони розмножуються, натирали грибами надрізи на колодах і деревах. Тільки в 1940 році був винайдений ефективний спосіб вирощування шиїтаке на деревині зі збереженням його корисних властивостей (калоризатор). Сьогодні гриби шиїтаке для медичних цілей прищеплюють на колоди твердого дерева, а для харчової промисловості вирощують на тирсі і рисовому лушпинні. Тому гриби шиїтаке, куплені в супермаркеті, хоч і смачні, майже не мають корисних властивостей, тому що тільки існування в симбіозі з деревом наділяє гриби корисними для людини речовинами.
Перша письмова згадка про гриби шиїтаке відноситься до 199 р. н.е., а в китайську народну медицину цей засіб прийшов набагато раніше. Китайські імператори приймали відвар шиїтаке, щоб зберегти молодість і уберегтися від хвороб. Як і всі найкращі продукти, гриби шиїтаке отримали назву «імператорські гриби». Інші народні назви: Гриб Сплячого Будди та Гриб-женьшень.
Калорійність сушених Шіїтаке
Калорійність сушених Шиитаке становить 331 ккал на 100 г продукту.
Корисні властивості сушених Шіїтаке
Шиитаке – найкультивованіший гриб у світі. У сушеному вигляді шиїтаке містить велику кількість цинку, фосфору, калію, заліза, міді, кальцію, полісахаридів (складних вуглеводів), амінокислот і вітамінів A, C, B1, B2, особливо вітаміну D. яким бракує вітаміну D та білків. Мають здатність знижувати рівень холестерину в крові. Крім того, у Китаї ці гриби вважаються сильним афродизіаком.
Як приготувати шиїтаке гриби?
Гриби шиїтаке не потрібно довго замочувати, досить сушені гриби залити гарячою водою на 15-20 хв. Шиитаке додаються в супи за 10-15 хв до готовності, попередньо нарізавши. Для приготування смачного салату з грибів шиїтаке достатньо їх відварити 5-10 хв, дати охолонути, нарізати смужками (а можна і не нарізати, якщо вони дрібні), заправити обсмаженою на олії цибулею, соєвим соусом, свіжою зеленню коріандру.
Варіацій використання грибів шиїтаке дуже багато. Їх їдять, обсмажуючи з цибулею та м'ясом, додають у овочеві суміші, готують з китайською капустою пак-чою, кладуть у корейську національну страву Чапче зі скляною локшиною (у Росії звикли називати фунчозою), додають у супи, запікають тощо.
Характеристики
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Вага | 250 г |
Термін зберігання | 18 міс |
Інформація для замовлення
- Ціна: 250 ₴