Кошик
201 відгук
+380 (93) 017-90-37
Интернет магазин JAPANESEFOOD. Сделай суши сам.
Кошик

Гриби шиїтаке сушені, 250 г

250 

Показати оптові ціни
  • В наявності
  • Оптом і в роздріб
Гриби шиїтаке сушені, 250 г
Гриби шиїтаке сушені, 250 гВ наявності
250 
+380 (93) 017-90-37
+380 (93) 017-90-37
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Шиитаке (Шитаке, «деревний гриб») ростуть поодиноко на пнях чи стовбурах дерев. Зазвичай вони з'являються навесні та восени після дощу.

УПАКОВКА 250 ГРАМ

Ці гриби мають темно-коричневий пластинчастий капелюшок 5-20 см у діаметрі. На капелюшку можна побачити візерунок із тріщин і потовщень. Ніжка волокниста, з мембраною, що захищає платівки капелюшка у молодих грибів. Коли суперечки дозрівають, мембрана рветься і залишається як бахроми на капелюшку. Найкращими вважаються гриби з темно-коричневими, бархатистими, діаметром близько 5см і відкритими на 70-80% капелюшками.

Шиитаке - японське слово, що складається з коренів "каштан" та "гриб". У Європі шиїтаке відомі як «китайські чорні гриби».

Шіїтаке росте в диких лісах Китаю та Японії. Його можна зустріти не лише на каштанах, а й на кленах, дубах, чорному дереві. У давнину гриби шиїтаке культивували з великими труднощами. Не знаючи, як вони розмножуються, натирали грибами надрізи на колодах і деревах. Тільки в 1940 році був винайдений ефективний спосіб вирощування шиїтаке на деревині зі збереженням його корисних властивостей (калоризатор). Сьогодні гриби шиїтаке для медичних цілей прищеплюють на колоди твердого дерева, а для харчової промисловості вирощують на тирсі і рисовому лушпинні. Тому гриби шиїтаке, куплені в супермаркеті, хоч і смачні, майже не мають корисних властивостей, тому що тільки існування в симбіозі з деревом наділяє гриби корисними для людини речовинами.

Перша письмова згадка про гриби шиїтаке відноситься до 199 р. н.е., а в китайську народну медицину цей засіб прийшов набагато раніше. Китайські імператори приймали відвар шиїтаке, щоб зберегти молодість і уберегтися від хвороб. Як і всі найкращі продукти, гриби шиїтаке отримали назву «імператорські гриби». Інші народні назви: Гриб Сплячого Будди та Гриб-женьшень.

Калорійність сушених Шіїтаке

Калорійність сушених Шиитаке становить 331 ккал на 100 г продукту.

Корисні властивості сушених Шіїтаке

Шиитаке – найкультивованіший гриб у світі. У сушеному вигляді шиїтаке містить велику кількість цинку, фосфору, калію, заліза, міді, кальцію, полісахаридів (складних вуглеводів), амінокислот і вітамінів A, C, B1, B2, особливо вітаміну D. яким бракує вітаміну D та білків. Мають здатність знижувати рівень холестерину в крові. Крім того, у Китаї ці гриби вважаються сильним афродизіаком.

Як приготувати шиїтаке гриби?

Гриби шиїтаке не потрібно довго замочувати, досить сушені гриби залити гарячою водою на 15-20 хв. Шиитаке додаються в супи за 10-15 хв до готовності, попередньо нарізавши. Для приготування смачного салату з грибів шиїтаке достатньо їх відварити 5-10 хв, дати охолонути, нарізати смужками (а можна і не нарізати, якщо вони дрібні), заправити обсмаженою на олії цибулею, соєвим соусом, свіжою зеленню коріандру.

Варіацій використання грибів шиїтаке дуже багато. Їх їдять, обсмажуючи з цибулею та м'ясом, додають у овочеві суміші, готують з китайською капустою пак-чою, кладуть у корейську національну страву Чапче зі скляною локшиною (у Росії звикли називати фунчозою), додають у супи, запікають тощо.

Характеристики
Основні атрибути
Країна виробникКитай
Вага250 г
Термін зберігання18 міс
Інформація для замовлення
  • Ціна: 250 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner