Кунжут білий смажений, 1 кг.

- Немає в наявності
- Оптом і в роздріб
196 ₴
Показати оптові ціниОпис
Кунжут (від лат. Sesamum - олійна рослина) - одно-і багаторічна рослина, в стручках якої дозрівають кунжутне насіння. Існує кілька видів насіння кунжуту: білі, жовті, коричневі та чорні. Але найчастіше зустрічаються два основні види: білі та чорні. Білі застосовуються в кулінарії для страв, що піддаються термічній обробці, а чорні – навпаки. Саме цей вид ароматніший.
Використати насіння кунжуту людство почало дуже давно. Його застосовували з лікувальною метою ще в Стародавній Греції, Римі, Вавилоні та Китаї. Згадки про кунжутну олію відображені у стародавній культурній спадщині багатьох країн, а також у Святому писанні. Першим, хто описав максимальну кількість корисних властивостей кунжуту і кунжутного масла, був Авіценн, який створив величезну працю з лікування в 11 ст.
Калорії, ккал:
565
Білки, р:
19.4
Жири, г:
48.7
Вуглеводи, м: 12.2
У кунжуті містяться вітаміни А, В1, В2, В12, С, Е, амінокислоти, мінерали, сильний антиоксидант сезамін (калоризатор). Він багатий калієм, кальцієм, магнієм, фосфором, залізом, та ін. І разом вони надають людині бадьорість і здоров'я.
До його складу входить така речовина як фітин, що сприяє відновленню мінерального балансу в організмі, а також лецитин та харчові волокна. Кунжут корисний для профілактики множинних недуг, у тому числі й ракових, він знижує рівень холестерину в крові, покращує стан волосся, нігтів, нервової системи, нормалізує обмін речовин. т.д.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Тип спецій | Кунжут |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Тип | Суспензія |
Виробник | Спадщина |
Інформація для замовлення
- Ціна: 196 ₴