Водорості вакаме, 100 грам

- В наявності
- Оптом і в роздріб
135 ₴
Показати оптові ціниОпис
Вакам — це здорова та смачна їжа. Водорості вакамі — це багатий джерело витаминів А, С, Е, K, у них багато фолієвої кислоти, пантотенової кислоти, рибофлавіну, омега-3 кислоти, амінокислоти. Також у них міститься достатня кількість мінералів, таких як кальцій, фосфор, мідь, магній, залізо. У них невелика кількість рослинних білків.
Вес упаковки: 100 г+
Водночас, вакамі майже зовсім не містить калорій. Цей продукт чудово підійде тим, хто стежити за своєю фігурою та вагою. Вчені довели, що ваки мають фукоксантин. Це речовина є активним спалювачем жиру.
З 1960-х імпортувань із Японії у сухому вигляді вакамі почали активно використовувати у США. Вона з'явилася у продуктових магазинах завдяки руху макробіотики, а у 1970-х, з поширенням моди на сусі, стала відома всім кулям населення.
Ковзні листи вакам мають зелений колір і нежний солодкуватий смак. Сушені листки розрізають на дрібні кусочки, оскільки під час приготування вони сильно розбухають.
У Японії та Європі вакамі зберігають у сухому або солоному вигляді. Головні страви з ваками — місосиру та міоккук, а також салати з тофу. Вакам може подаватися як закуска. Усі ці страви зазвичай поливають соєвим соусом або уксусом.
Гома вакамі, салат із водорослями, популярний в американських сусі-барах. Буквально назва означає «кунжутна вакамі», оскільки ваками посипають під час приготування кунжутним ментом [7].
У Кореї міоккук, суп із вакамі, зазвичай використовують нещодавно жінки, що народилися через поширену думку про те, що ці водорослі містять велику кількість кальцію та йоду, корисних молодим матерям [8]. Однак варто зазначити, що за даними міністерства сільського господарства США, вакамі не містить іоду, а в 100 її грамах міститься всього 15% добової потреби кальцію [9]. Жінки часто їдять цей суп і під час вагітності. Міякук подають на святкування днів народження у нагадування про те, що це перша їжа, яку мати передала дитині через молоко.
У Китаї суп із ваками називають кит. трад. 裙带菜, піньінь: qrundeay cçi, пал.: чіпай цей [10]. Виробництво вакамі зосереджене в Даляні.
Вакам — багатий джерело ейкозапентаєнової кислоти, однієї з Омега-3 кислот. Її харчова цінність — 400 мг/100 ккал, це один із найживильніших вегетаріанських інгредієнтів [11]. Дві столові ложки вакам містять приблизно 7,5 кілокалорій і 30 мг омега-3-кислоти. У ній також багато тіаміну та ніацину.
Дослідники з Університету Хоккайдо виявили у ваками фукоксантин, який сприяє спалюванню жиру [12]. Досвіди на мішах показали, що фукоксаніцин ініціює вироблення жироспалювального білка UCP1, який акумулюється у жировій тканині навколо внутрішніх органів. У мишей, яких кормили фукоксаніном, було набагато більше UCP1, ніж у інших.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип | Водорості |
Упаковка | Вакуумний Пакет |
Вага | 500 г |
Інформація для замовлення
- Ціна: 135 ₴