Кошик
89 відгуків
Интернет магазин JAPANESEFOOD. Сделай суши сам.
+380634982119

Як приготувати рис для суші

Як приготувати рис для суші

Варимо рис

Рис для суші потрібен круглозерний, спеціальний, володіє гарною клейкістю і ми Вам радимо придбати рис Yoshi. Не настільки важливий сорт рису, скільки грамотне приготування, адже правильна його варіння – половина успіху. Візьміть дві склянки добре промитого і просушеного рису і заливаю двома, максимум двома з половиною склянками води, в залежності від сорту. Варіть на середньому вогні до закипання з невеликим шматком водорості комбу, після закипання комбу витягніть і доварюю рис рівно 20 хвилин на повільному вогні, потім зніміть з плити і даю приблизно стільки ж часу постояти. Знімати кришку і помішувати в процесі варіння нічого не потрібно. Справа в тому, що вся вода потихеньку википає, а рис в кашу не перетворюється, не хвилюйтеся. З двох склянок у мене виходить близько двадцяти «ковбасок» ролів або більше п'ятдесяти нігірі. Рису можна брати скільки завгодно, головне — дотримати пропорції рису і води.

Після «відстою» рис у кілька прийомів перекладаю з каструлі в інший посуд і, обережно перемішуючи паличками або дерев'яною лопаткою, додаю приправу для суші. Лью «на око», але так, щоб весь рис був рівномірно оцтом просочений. Ніяких грудочок при цьому бути не повинно. Якщо рис був приготовлений правильно, рисинків м'які, але не злипаються один з одним. Коли рис трохи охолоне, з нього можна робити суші.

Досвідченим шляхом було доведено, що можна варити і мокрий рис, наприклад, якщо немає часу на його просушування. Але тоді треба або наливати трохи менше води, або перевіряти ступінь готовності в процесі варіння.

Пропорції рису і води можуть відрізнятися в залежності від сорту рису. Щоб знайти ідеальний варіант, потрібно кілька разів поспіль варити один і той же рис, за результатами змінюючи кількість води.